Notitieblokken A4, A5, A6 en A7

Het A4 notitieblok

De Afmeting daarvan is 210 x 297mm. Deze zijn leverbaar met 25, 50 en 100 vel. Het blok wordt in principe aan de kopzijde gelijmd. Dit gebeurd met onze superlijm die ervoor zorgt dat de blaadjes goed aan elkaar vast blijven zitten. De blaadjes liggen verlijmd op een stevig grijs kartonnen onderbord wat gemaakt is van gerecycled papier.

Wanner u wilt dan kunt u kiezen om het notitieblok te laten voorzien van een omslag. Deze is gemaakt van 250 grams wit karton. Wilt u een glossy uiterlijk, informeer dan naar de mogelijkheid om over de omslag een glanscoating aan te laten brengen.

Download hier de templates voor Notitieblokken-A4-A5-A6

notitieblok-A4
Extra mogelijkheden voor notitieblokken

Als extra optie kunt u ook een afscheurstrook laten aanbrengen.
Het notitieblok wordt dan verlengd uitgevoerd zodat ieder blaadje wat u langs de perforatiestrook afscheurt het formaat van een A4 bladje blijft behouden.

Wilt u uw blaadje in een ordner kunnen opbergen dan kunnen wij in de blokken ook 2 of 4 boorgaten boren.

Dezelfde opties en mogelijkheden gelden ook voor een wireO spiraalblok van A4 formaat.

De blaadjes en de omslag worden aan 1 zijde full-colour bedrukt met milieuvriendelijke Bio-inkt.

bedrukken-met-bioinkt

 

Een A5 notitieblok

De Afmeting van een notitieblok A5 is 148 x 210 mm en wordt naar keuze geleverd met 25, 50 of 100 blaadjes. Deze blaadjes zitten op stevig grijs onderkarton en worden meestal aan de bovenzijde verlijmd. Wanneer u verlijming aan de linkerzijde zou willen dan kan dit in principe ook gedaan worden.

Wilt u een uitvoering met minder blaadjes? Kies dan voor onze hotelblokken. Speciaal voor de hotelbranche zijn de hotel-notitieblokjes met slechts 10 velletjes in het assortiment opgenomen. Het 10 vels notitieblokje kan overigens ook uitstekend worden ingezet voor cursussen en meetings.

hotelblok-10-vel

Extra opties zijn net als bij het A4 schrijfblok:

  • Afscheurperforatie
  • 2 of 4 boorgaten
  • wireO binding

Een full-colour bedrukte omslag, standaard gedrukt in matlaminaat is ook mogelijk. Indien gewenst dan kunt u deze kaft of omslag tegen meerprijs laten voorzien van glanslaminaat.

Het A6 notitieblok

Een notitieblok A6 is 105 mm breed en148 mm hoog. Ook daarvan zijn de uitvoeringen leverbaar met 25, 50 en 100 blaadjes. Verlijming van de blaadjes op het grijze kartonnen onderbord vindt vrijwel altijd aan de bovenzijde plaats. U kunt ook bij dit kleinere formaat kiezen voor een kaft of omslag. Deze wordt om de kop van het blok heen aan de achterzijde van het rugkarton wordt vastgelijmd.

Zelfs in dit kleine formaat kunnen wij de notitieblokjes als wireO met ringband leveren. Standaard is deze spiraal wit van kleur.

wire-o A6

Het A7 notitieblokje

Het kleinste kladblokje wat leveren is het notitieblokje A7. Het heeft en grootte van 74 x 105 mm en is leverbaar in 25 – 50 en 100 vel.

Bij het A7 blokje is het niet mogelijk een kaft of omslag aan te brengen. Ook bestaat dit niet in een wireO uitvoering.

Het is een product wat bij uitstek geschikt is als strooimiddel op beurzen of evenementen. De kosten zijn laag en mensen ontvangen het graag als relatiegeschenk.

Wilt u een nog kleiner model. Kies dan voor onze kelnerblokken. Deze zijn lang en smal met een afmeting van 62 x 148 mm en daarmee ideaal voor het opnemen van bestellingen. Doordat het kelner notitieblokje zo smal is past het makkelijk in de borstzak of schortzak van de ober.

kelnerblok-notitieblok-horeca

En nog eens de formaten op elkaar gestapeld. Notitieblokken A4, A5, A6 en A7

notitieblokken-bedrukken

Digitaaldruk op kubusblokken en kubushouders

Bent u toe aan een nieuw product waarmee u hoge ogen scoort, een product waar u zeker een jaar lang plezier van heeft? Kijk dan eens naar een kubusblok of een kubushouder. Wij hebben de groote keuze in Nederland en Belgie. De geavanceerde druktechnieken die wij hanteren maken het mogelijk een foto of full-colour afbeelding op de zijkant van een kubusblok, memoblok en memohouder te laten drukken.

Dit is bij ons relatief goedkoop. Voorheen moest iedere kleur afzonderlijk gedrukt worden. Nu kan dit met behulp van de nieuwste druktechnieken veel eenvoudiger en bovendien goedkoper geworden uitgevoerd. Door digitaaldruk kunnen foto’s of veelkleurige logo’s in 1 keer op het bestelde product worden aangebracht. Het resultaat is een haarscherpe en naturrgetrouwe weergave. Bij hebben kubusblokken van papier,memoblokken met een kleefrand die rondom bedrukt kunnen worden en tenslotte nog kubushouders van hout, metaal en kunststof.

Neem eens een kijkje op onze website met de ruimste keus aan bedrukte kubusblokken of memoblokken

Notitieblok als Relatiegeschenk

Via  www.promokado.nl kunt u ook relatiegeschenken bestellen die gerelateerd zijn aan notitieblokken. Wij hebben het dan over bedrukte pennen, notitieblokken en usb-sticks. Wanneer u er bovendien voor kiest om 2 of meer verschillende producten te bestellen dan ontvangt u een aantrekkelijke korting over het totaalbedrag. Informeer naar de mogelijkheden of kijken eens op pennen-bedrukken.nl of onze kubusblokken site.

kubusblok relatiegeschenk

 

Een notitieblok als relatiegeschenk

Bij het bedrukken van notitieblokken denkt u vaak aan het gebruik daarvan door medewerkers van kantoren of bedrijven. Ook worden kladblokjes dikwijls gebruikt in de horeca of in hotels als horecablokjes of hotelblok.

Het kan ook anders. Was u al eens op het idee gekomen om notitieblokken en kubusblokken in te zetten als relatiegeschenk? Het lanceren van een reclamecampagne met deze producten kent namelijk veel  voordelen;

– De kosten zijn laag. Voor de prijs van slechts € 0,19* per stuk heeft u al A6 notitieblokjes waarvan alle 25 velletjes bedrukt zijn. ( * bij afname van 1000 stuks )
– U heeft daarbij veel ruimte om uw boodschap onder de aandacht te brengen. Niet alleen uw logo maar ook uw verdere bedrijfsgegevens en eventueel een slogan kunnen met gemak op de notitieblokjes bedrukt worden.
– Uw boodschap, dus ieder blaadje, wordt full-colour bedrukt en dit kost u niets extra.
– Een notitieblok heeft 50 of 100 vel en een kubusblok zelfs 1000 bedrukte blaadjes. Dit houdt in dat wanner u uw relaties een dergelijk notitieblok of kubusblok cadeau doet dit betekent dat zij bij gebruik van het blok maar liefst 50, 100 of zelfs 1000 keer uw geschenk gebruiken en zicht krijgen op de blaadjes met uw gedrukte bedrijfsgegevens.

notitieblok-A5         gepersonaliseerd kubusblok

Kubusblok digitaal bedruktVia promokado.nl kunt u bovendien een relatiegeschenk bestellen wat zich goed laat weggeven met notitieblokken. Een bedrukte pen of usb-stick zal goed aansluiten bij een campagne waar in u bedrukte notitieblokken heeft besteld. Bovendien ontvangt u wanneer u 2 of meer producten bestelt nog eens een aantrekkelijke korting op uw geplaatste bestelling. Vraag gerust naar de mogelijkheden of neem een kijkje op onze website met bedrukte pennen of onze kubusblokken en kubushouders die wij rondom kunnen bedrukken.

Goedkope notitieblokken met Full-Colour opdruk

Goedkope Notitieblokken

PromoKado maakt het mogelijk om 1 prijs te hanteren voor zijn drukwerk. Of u uw notitieblokken nu in 1 kleur of full-colour laat uitvoeren voor de prijs maakt het niets uit wij garanderen u goedkope notitieblokken. Uw logo in rood, de lijnen in zwart en uw tekst in het blauw, het kost u niets extra. Bovendien is het papier waarop gedrukt wordt eerste klas mooi wit 70 grams Eucalyptus papier. Dit papier is bovendien van het type Green 70 wat garant staat voor een milieubewust productieproces.

Full-colour bedrukken met  logo of foto voor de prijs van 1 kleur druk!

goedkope notitieblokken in kleur bedrukt

Het notitieblok wat u bestelt is geheel blanco. Wanneer u een notitieblok met lijnen of een notitieblok met ruitjes wilt dan kunnen wij de opmaak voor u verzorgen. Het is zelfs mogelijk om de afmetingen tussen de regels of ruitjes zelf te bepalen. Wenst u dus een blauw geruit notitieblok of een notitieblok met rode stippels, het kan allemaal voor dezelfde prijs.

 

Full-colour drukken van notitieblokken of toch liever in individuele pms kleuren?

Bij full colour bedrukking is de basis – het papier – wit en wordt het drukwerk , het artwork, opgebouwd uit de kleuren cyaan, magenta, yellow en black, vandaar de afkorting CMYK. Het drukken in CMYK kleuren heeft  zich de laatste tijd sterk verbeterd. In het verleden was dit een kostbaar proces maar door het aanschaffen van 4 kleuren persen werd deze ontwikkeling versneld en ook betaalbaar gemaakt.

 notitieblokken bedrukt in full-colour

Kleuropbouw in  RGB, CMYK en PMS.

Wat zijn RGB kleuren

RGB staat voor Red – Green – Blue. De basis is zwart – bijvoorbeeld het zwarte beeld- of televisiescherm. Door hier licht met verschillende intensiteit aan toe te voegen ontstaan de kleuren. Foto’s en je computerscherm zijn opgebouwd uit RGB kleuren. Je begrijpt dat een foto die is aangeleverd in RGB kleuren er heel anders uit zal komen te zien wanneer deze in CMYK gedrukt wordt.

Hoe groot dit verschil wordt kunt u zelf zien met een foto bewerkingsprogramma. Door de RGB kleuren opbouw om te zetten naar cmyk  zult u zien dat met name felle fluorkleuren hun intensiteit zullen verliezen.

gedrukt notitieblok rgb-cmyk

De ontwikkeling staan echter niet stil. Met name de digitale druktechnieken zullen zich in kwaliteit verbeteren. Het kan dus zo zijn dat wanneer u na 1 of 2 jaar een drukorder laat herhalen jaar het gedrukte notitieblok een andere kleurintensiteit zal hebben als de oude order.

Het drukken in cmyk kleuren.

Bij het drukken in CMYK wordt het aantal drukkleuren teruggebracht naar 4. In het verleden werd voor elke kleur een zogenaamde drukplaat gemaakt. Hierna werden de inkten per kleur aangemaakt en moest het papier per kleur door de drukmachine. Nu kleuren worden opgebouwd uit 4 basiskleuren behoord dit tot het verleden.

Omdat het niet uit maakt in welke kleuren de opdracht moet worden gedrukt is het nu mogelijk orders te combineren. Op brede rollen papier worden meerdere orders gedrukt en later per klant gesneden. Door het combineren van orders kunnen de kosten behoorlijk worden verlaagd, iets wat terug te zien is in de eindprijzen van onze producten met als resultaat:

Goedkope Notitieblokken –  Full-colour druk voor de prijs van 1 kleur druk.

goedkoop bedrukte notitieblokken

 

Het drukken in PMS kleuren;

Veel bedrijven hebben de kleuren van hun logo opgebouwd in PMS kleuren. Dit zijn door de firma Pantone vastgestelde kleuren die wereldwijd worden gebruikt. De ca. 1100 kleuren hebben allemaal een nummer. Wanneer men zeker wil zijn dat een kleur exact gedrukt wordt dan wordt er speciaal in de gewenste drukkleur inkt aangemaakt en op het papier gedrukt. Het drukken in CMYK kan dit namelijk niet garanderen omdat kleuren dan niet vol maar uit andere kleuren worden opgebouwd.

Samenvattend:

RGB voor de PC  –  CMYK voor ful-colour drukwerk  –  PMS voor de exacte individuele kleur

goedkope notitieblokken bedrukking in cmyk

Nadelen van CMYK:

Het kleurbereik door het mengen van kleuren is beperkt. Het gevolg is dat bepaalde cmyk kleuren soms een geringe afwijking kunnen vertonen. Dit doet zich met name voor bij de felle kleuren. Er zijn zelfs kleuren die in CMYK helemaal niet gedrukt kunnen worden. Dit zijn bijvoorbeeld de kleuren goud, zilver en fluor kleuren. Hiervoor kiest u dus beter een uncoated PMS kleur.

Hieronder  een voorbeeld hoe kleuren kunnen verschillen in Pantone en CMYK opbouw.

pantone bedrukking notitieblok

Zoals u in het voorbeeld ziet gaat bij het drukken in cmyk een felle oranje kleur niet lukken. Door het bij elkaar voegen van de cmyk kleuren valt namelijk geen fellere kleur samen te stellen dan die in het voorbeeld. Het resultaat is dan een bruinige kleur. In het verleden konden individuele orders beter gecontroleerd worden en men kon als het resultaat onvoldoende was zelfs de kleuren een aanpassen. Nu orders tegenwoordig op een grote drukrol gecombineerd worden kan dit niet meer.

 

PMS Coated en uncoated drukken van notitieblokken

Voor het drukken op papier van notitieblokken worden PMS uncoated kleurnummers gebruikt. Papier heeft een open structuur en de inkt wordt deels door het papier geabsorbeerd. Hierdoor kunnen de kleuren anders uitvallen dan wanneer u deze op papier met een gesloten structuur – zoals een kaft of omslag – laat drukken. Bij sommige kleuren zal dit geen tot weining verschil geven, maar er zijn kleuren zoals de kleuren  Okergeel en Magenta ( pms 109 en pms reflex blue ) waarbij het verschil wel duidelijk zichtbaar zal zijn.

Als voorbveeld de blauwe / magenta kleuren Coated en Uncoated:

kleurenwaaier

 

De okergele kleur in de Pantone kleurenwaaier van PMS 109 Coated en Uncoated.

pms 123 coated en uncoated

Wanneer u dus uw logo of tekst voor drukwerk met pms kleurnummers aanbiedt dan doet u dit voor de blaadjes van een notitieblok dus bij voorkeur met vermelding van de pms U kleurnummers.

De omslag van een notitieblok kan Coated worden bedrukt;

Dit is anders bij de omslag van een notitieblok. Door de gesloten structuur kan de kleurintensiteit daarvan anders uitvallen. De kleuren zijn iets intenser omdat er namelijk in coated kleuren kan worden gedrukt. PMS C. Dit gebeurd bijvoorbeeld bij de verpakking van artikelen. Men drukt dan karton in cmyk en brengt dan bijvoorbeeld om het logo van de klant te benadrukken nog een extra drukkleur aan. De belangrijkste drukkleuren krijgen dan meer expressie. Dit kan men name bij artikelen met een hele grote oplage worden uitgevoerd waardoor de normaal gesproken hogere kosten laag blijven. Als dan het karton ook nog eens wordt gelamineerd ontstaat er een glans laag op de print waardoor de kleuren nog beter tot zijn recht komen.

Samenvattend. Drukwerk op gestreken papier ( flyers, brochures, omslagen ) met een gesloten structuur kan een iets andere kleurintensiteit hebben als de papieren blaadjes van een notitieblok. Je kunt er dus niet zonder meer van uit gaan dat de kleuren die je op je beeldscherm ziet ook daadwerkelijk zo gedrukt gaan worden. Kleuren op een beeldscherm worden namelijk in RGB kleuren weergegeven. Wanneer u wilt dat uw kleuren natuurgetrouw worden gedrukt , bijvoorbeeld de kleuren van uw bedrijfslogo, lever dan uw bestanden aan in PMS kleurnummers. Vindt u het geen probleem dat bij een full-colour afbeelding sommige kleuren een kleine afwijking vertonen dan kunt u kiezen voor het vaak voordeligere CMYK.

Het is bovendien raadzaam om voordat u een kleur voor uw papieren  drukwerk op geeft deze te controleren in een PMS Uncoated kleurenweergave.  Dit kan middels een kleurenwaaier. Heeft u deze niet dan kan dit in een programma als Photoshop of Indesign. Kies dan voor een Pantone Solid Uncoated weergave. in Twijfelt u over de juiste kleur vraag dan aan uw reclamebureau of logo ontwerper in welke kleur u het artwork het beste kunt aanleveren om een zo natuurgetrouw mogelijk eindproduct te krijgen.