Aanleveren artwork

De opmaak van uw notitieblok – hoe kunt u de opdruk het beste aanleveren.

Wij ontvangen deze bij voorkeur in een opmaak die wij direct kunnen gebruiken en die tevens garant staat voor de beste drukkwaliteit.

Dit zijn bij logo’s vaak .eps bestanden die door de vormgever – ontwerper opgemaakt zijn. Mocht u dit niet bezitten dan heeft u wellicht de volgende bestanden;

– Als vector bestand (.eps).
– Als Adobe Illustrator bestand (ai).
– Als .jpg bestand van minimaal 300 dpi
– Als .pdf bestand ( lijnen bestand ).
– Als tekstbestand in Word

Wanneer u hier zelf niet over beschikt dan kan het artwork voor uw opdruk meestal worden opgevraagd bij uw reclamebureau, vormgever of de drukker. Ook een eerdere proefdruk van bv een visitekaartje kan volstaan. Een .eps bestand kunt u waarschijnlijk zelf niet openen. Dit kan enkel met een bewerkingsprogramma als Adobe Illustrator etc. Wij zullen uw ingezonden artwork na beoordeling verwerken in een proef opmaak. Wij adviseren u indien nodig over de wijze waarop het beste drukresultaat kan worden behaald.

Een simpel plaatje wat van het internet geplukt is heeft een beeldschermresolutie en is vaak ongeschikt voor drukwerk!

De door u gebruikte lettertypes dienen te worden omgezet naar lettercontouren. U kunt indien u deze bezit, de door u gebruikte lettertypes (fonts) ook apart aanleveren. U kunt de gewenste tekst ook doorgeven die wij dan kunnen verwerken in de opmaak. Wij gebruiken dan vaak een duidelijk gangbaar lettertype als Arial of Verdana. Kleuren kunnen het beste worden aangeleverd als Pantone kleuren met hun PMS U kleurnummers.

Vragen? Wij helpen u graag. Wanneer u bij ons een order plaatst dan adviseren wij u in of zijn behulpzaam met de opmaak van uw opdruk. U ontvangt vooraf altijd een proefdruk in de vorm van een .pdf zodat u weet hoe uw opdruk er uit gaat zien. Pas na uw akkoord gaan wij over tot het drukken van de notitieblokjes.

Uitgebreide informatie over hoe u het artwork het beste aan kunt leveren leest u hier bij Aanleverinstructies-artwork